remenyik.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Népdaléneklési verseny Lovasberény

E-mail Nyomtatás PDF

alt2020. 02. 06-án iskolánk volt a házigazdája a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny egyik területi döntőjének.

A versenykiírás szerint a 6 területi selejtezőt követően február végén, illetve március elején lesznek a megyei döntők, külön az alsó tagozatos gyerekeknek, és a felső tagozatos és középiskolások diákoknak.

A lovasberényi selejtezőn vettek részt a székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Ami diákjai, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola, a tordasi Sajnovics János Általános Iskola és AMI, a váli Vajda János Általános Iskola versenyzői, valamint a mi iskolánk tanulói.

A versenyzők egy-egy tájegység dalaiból összeállított dalcsokorral készültek. A népzenészekből, népzenekutatókból álló zsűri (Vakler Anna, Varró János, Németh István, Vavrinecz András) 31 produkciót hallgatott meg.

Vakler Anna a verseny értékelésekor arra bíztatta a résztvevőket, hogy ne hagyjanak fel az énekléssel, muzsikálással:

„A muzsikálás és éneklés, az együtt éneklés örömébe kapaszkodva élhetjük meg az örömteli élethelyzeteket, és ez segíthet át az élet nehezebb pillanatain is.”

Majd ismertette, hogy kiket fog a zsűri újból meghallgatni a megyei döntőkön.

Iskolánkból továbbjutott:

Őrszigety Dorottya 3.o. , az Aprónép csoport: Maszárik Noémi Csenge, 2.o., Őrszigety Dorottya, Szabácsik Anna 3.o., Matus Jázmin Eszter 4.o. (felkészítő: Elbertné Pálházi Rita)

Páratlanok csoport: Solymosi Sára, Varga Imola 5.o., Feind Blanka, Kozma Kitti, László Zsófia, Miklós Boglárka Nóra, Pálinkás Nina, Simon Henriett, Vauver Eszter 6.o., Albrecht Dóra, Kaiser Melinda, László Réka, Őrszigety Júlia (felkészítő: Mikodi Edit)

Köszönjük a Feleki Sándor Alapítványnak, a szülőknek, az iskola dolgozóinak és tanulóinak a verseny megszervezéséhez és lebonyolításához nyújtott segítségüket.

/M.E./

A rendezvényen készült fotók közül a fenti képre kattintva megtekinthető pár.

 

Akadálymentesítés

EFOP 3.3.7-17-2017

Névnap

Szótárak

Látógató számláló:

Tanároknak

Keresés