remenyik.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

GYÖRE KATALIN EMLÉKÉRE

E-mail Nyomtatás PDF

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,

Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”

 

(Juhász Gyula)

 

 

Ma szomorú hír jutott el a vértesacsai iskola volt tanítványaihoz és dolgozóihoz.

Az iskola korábbi igazgatója, kiváló tanára távozott el tegnap.

Kati néni több, mint húsz éven át tanította az acsai gyerekeket a matematika és a fizika tudományára, de ha kellett kémiára, vagy éppen műszaki tudományokra is. Soha nem adta fel, minden gyermeknek segített megérteni a feladatokat, támogatta őket nehézségeikben. Meg sem mondhatjuk azoknak az ifjaknak a számát, akiket ő segített a falunkban érettségihez, vagy diplomához. Óriási szorgalommal, példaértékű kitartással, gyakran a tanítványok erőfeszítéseit is meghaladó módon küzdött velük és értük. Legtöbbször náluk is jobban izgult egy-egy felvételi, vagy érettségi eredménye miatt.

De nem csak tanított, osztályfőnökként nevelte is a gyermekeket. Baráti hangvétele, odaadása a legkedvesebb osztályfőnökké avatta minden csapata számára.

Kollégáit támogatta, jó kapcsolatot ápolt mindenkivel az iskolában. A szülők körében is közkedvelt volt, rendszeresen tanáccsal látta el a hozzá fordulókat.

De nem csak tanított Kati néni! 11 éven át volt iskolánk igazgatója. Vezetőként legfontosabb az volt a számára, hogy mindig nyugodt munkavégzést biztosítson a pedagógusok és alkalmazottak számára, és a gyermekek mindig jól érezzék magukat az iskolánkban.

Személyében egy kiváló, igazi pedagógus, egy kiváló kolléga távozott el.

Emlékét szívünkben őrizzük!

 

 

Akadálymentesítés

Névnap

Szótárak

Beiratkozás

EFOP 3.3.7-17-2017

Látógató számláló:

Tanároknak

Keresés