remenyik.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Állatok világnapja

E-mail Nyomtatás PDF

Október 4-én, iskolánk második alkalommal rendezte meg az állatok világnapját, az állatok tiszteletére.

A jó idő lehetővé tette, hogy a rendezvényt nagyrészt az udvaron tartsuk. A tavalyi évhez hasonlóan most is magával hozhatta bárki a kedvenc kisállatát, hogy a kiállításon és a versenyen részt vegyen vele. A kiállítás elején még kevesen voltak az állatok, de aztán egyre gyűltek. Volt ott nyúl, cica, hörcsög, teknősbéka, papagáj, tengerimalac sőt még sáska, táncolóegér, és kakas is!

Dr. Magyar Béla bácsi tartott nekünk előadást, a felelős állattartásról. Az állatok szükségleteiről, gondozásáról,és szeretetéről. Béla bácsi nagyon jó előadó érdekesen vezetett rá minket az állatok életfeltételinek a megismerésére. Közben megérkezett a ˝ meglepetés vendégünk˝, aki Böhm Attila Ribizli nevű aranyos törpelova volt.

Még az előadás tartott, addig a felnőttek szorgosan készülődtek a programok és a szavazás kezdetére, A szavazás azért volt fontos, mert így döntötték el a gyerekek (szavazók), hogy melyik állat a legaranyosabb. Minden kedvenc kapott egy számot és azt kellett megmondani a szavazó asztalnál. Eközben a programok már javában folytak. Az alsósok tappancsokat gyűjthettek, de meg kellett dolgozniuk a lábnyomokért. Lehetett rajzolni, színezni, barkácsolni, rejtvényt fejteni, hangokat felismerni...

5 darab tappancs után választhatott mindenki egy kis apróságot, ez lehetett matrica, kisnotesz, ceruza. A felsősöket egy mókás állat kvíz várta, amiben nagyon ügyesek voltak, a győztes csapat fődíja egy teknősbéka torta volt. Miután lezajlottak a programok jött az eredmény hirdetés és a tombola. A "legédesebb kisállat" címet elnyert kedvencek gazdijai jutalomban részesültek. A tombolán egy nyeremény, egyben fődíj is volt, egy oroszlánfejű törpenyúl amelynek Bors Boglárka Napsugár első osztályos kislány örülhetett.

A gyerekek nevében sok szeretettel köszönjük meg minden pedagógusnak, az iskola dolgozóinak, szülőknek, hogy megrendezték nekünk ezt a napot, ahol nagyon jól éreztük magunkat!

Faddi Eliza Kíra és Farkasfalvi Erik


Sajnos az állatok közül egy vörös kiscica jobbnak látta sürgősen elhagyni a helyszínt. Kis gazdái azóta is keresik . A Garfield névre hallgató kiscica valahol a Kossuth utca környékén bujkálhat. Kérjük aki tud róla, jelezze az iskolában. Köszönjük!További képek a képgaláriákban
 

Akadálymentesítés

EFOP 3.3.7-17-2017

Névnap

Szótárak

Látógató számláló:

Tanároknak

Keresés