remenyik.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Adventi készülődés

E-mail Nyomtatás PDF

 A tanév elején pályázatot adtunk be a Balassi Intézet Wekerle Alapítványához, amely legnagyobb örömünkre kedvező elbírálásban részesült. Ennek köszönhetően elnyertük a teljes összeget, 249 000 forintot, amibe az általunk megálmodott "Megszületett a Megváltó" című adventi készülődés került. December 15-én, szombaton tartottuk a Reményik Sándor Református Általános Iskola mindkét tagiskolájában az adventi napunkat.

Az előadások párhuzamosan zajlottak Lovasberényben és Vértesacsán. A pedagógusok, akik sokat készültek erre a napra mindkét településen, lelkesen terelgették a gyerekeket az érdekes programok között.  A zenei és a báb produkciók előadói, tantestületünk tagjai pedig jöttek-mentek a két település között. Bori János gondnok úr fuvarozta a felszereléseket, amit ezúton is köszönünk neki.

 A nap reggeli áhítattal kezdődött. Lovasberényben karácsonyi zenés műsorral folytatódott a program, megalapozva az egész nap jó hangulatát. A délelőtt folyamán a nagyobb gyerekek barkácsolhattak, papírdíszeket készítettek Szita Istvánné Erzsi nénivel. A csuhéj angyalkák Papp Lajosné Éva nénivel, a textil díszek Csapó Éva néni védőnő közreműködésével, a viaszgyertyák pedig Óváriné Judit néni segítségével készültek. A kicsik, a tanító nénikkel festhettek üveg gyertyatartót, mártottak gyertyát, hajtogattak karácsonyfa díszeket. A felső tagozatosoknak a kézműveskedés előtt "Karácsony drog nélkül" címmel, egy felnőtt fiú tartott előadást arról, hogyan került a drogok rabságába, és hogy sikerült rátalálnia a kiútra Isten segítségével. Előadását nagy érdeklődés kísérte, számtalan kérdést tettek fel neki tanulóink.

 Az alsó tagozatosok Jézus születéséről láthattak egy bábdarabot, a tanítóknak az előadásban két kislány, Őrszigety Anna és Júlia segített, a zenei kíséretet fuvolán Lagler Boglárka adta számukra.

 A nap záróeseménye volt a rajzverseny eredmény hirdetése, amit "Megszületett a megváltó" címmel hirdettünk korábban.

 Az iskola sok szeretettel köszöni meg mindenkinek a munkáját, aki segítségünkre volt ennek a tartalmas délelőttnek a megszervezésében, lebonyolításában. Reméljük jövőre is lesz lehetőségünk hasonló  alkalom szervezésére.

 

Akadálymentesítés

Névnap

Szótárak

Látógató számláló:

Tanároknak

Keresés