remenyik.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
TÁMOP 3.1.4.C-14-2015 programok

ZÖLD PARTY

E-mail Nyomtatás PDF

A TÁMOP 3.1.4 C-14-2015- 0254 projekt keretében megrendeztük a Zöld partynkat.

A rendezvény során megvalósítottuk azokat a célokat, amelyeket kitűztünk. Sikeresen adtunk át információkat a környezetvédelemmel, energiatakarékossággal, mozgásos, egészséges életmóddal kapcsolatban.

Nagyon sokan jöttek zöld ruhában, kifejezve ezzel is a természet szeretetét. Rendkívül jó hangulatban teltek a közös játékok és táncok. Kimagaslóan jól sikerültek azok a programok, amelyekben a szülők is részt vettek. Szívesen játszottak együtt gyermekeikkel, miközben mindannyian tanultak is a témával kapcsolatban.

A megvalósításban segédkező szülői közösség összefogása példa értékű volt, a program nagyon jó közösségépítő erővel is bírt.

 

Vértes Lovas Tábor

E-mail Nyomtatás PDF

A TÁMOP 3.1.4 C-14-2015- 0254 projekt keretében a Vértes Lovas Táborban jártunk.

Célunk volt, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekek egy élménydús napot töltsenek közösségben, és egyben szüleik biztonságot adó közelében. Motiváló és több szempontból fejlesztő hatású foglalkozásokon vehessenek részt, szenzoros és motoros aktivitásukat célzó játékokat próbálnak ki.

Mindezt olyan közegben, ahol bátrabban meg tudják ezt tenni, mint érettebb idegrendszerű, vagy kiegyensúlyozottabb társaik között, ahol többségük jellemzően visszahúzódó, vagy peremhelyzetű.

Célunk volt továbbá az is, hogy a szülők megtapasztalhassák e tevékenységek jótékony hatásait, kedvet kapjanak a talán ezelőtt még nem próbált közös programokhoz, ötletet és segítséget nyújthassunk nekik gyermekeik családi fejlesztéséhez. Gyerekek és szülők pozitív érzelmekkel feltöltődve térjenek haza, segítse ez az emlék a szerintünk kívánatos minták erősödését.

 

RENDHAGYÓ KÖRNYEZETISMERET ÓRA KECSKEMÉTEN

E-mail Nyomtatás PDF

A TÁMOP 3.1.4 C-14-2015- 0254 projekt keretében a negedikeseink Kecskeméten jártak az ottani református iskola prímán berendezett laboratóriumában.

A helyszínen rendhagyó környezetismeret órát tartottak nekünk, ahol a gyermekek kísérletezhettek.

A meglátogatott iskola körülményeinek kihasználásával, laboratóriumi vizsgálati eszközök kipróbálásával sajátították el tanulóink az ismereteket. Talaj és vízvizsgálat történt erdei talajból, illetve egyéb labormódszerek kipróbálása is történt.

A gyermekek rendkívül élvezték a különleges tanulási körülményt, és hasznos ismereteket szerezve térhettek haza.

 

ERDEI ISKOLA

E-mail Nyomtatás PDF

Iskolánk  sikeres TÁMOP 3.1.4-C pályázatának köszönhetően 3 napos erdei iskolába mentünk Vác-Szendehely Katalinpusztára .

 Érkezésünkkor még nem tudtuk elfoglalni a szobákat, ezért szabad foglalkozásként felfedeztük a táborhelyet, megcsodáltuk a vadaskert állatait, kipróbáltuk a játszóteret és az óriási kötélpályát, meglátogattuk az erdei boltot, majd rövid sétát tettünk a táborhely közvetlen környezetében is. Délután az erdész bácsi tereptan foglalkozást tartott, amelyen megismerkedtünk a térképpel és a túra jelzésekkel. A nap legizgalmasabb programja az éjszakai túra volt, ahol nem használhattunk elemlámpát. A sötét erdőbe érve bátorságpróba következett, párosával kellett eljutni Melinda nénihez, csakhogy István bácsi a vaddisznó hangjával ijesztgetett bennünket. Nagyon féltünk, de a túra után mindenki önfeledten mesélt az élményeiről. A második napon a gyógynövényekről tanultunk, megtudtuk, hogy az őszi kikerics lehet majd a jövőben a rák gyógyszere. Sok gyógynövénnyel ismerkedtünk meg, a tábor területén sokat meg is kóstolhattunk. Délután izgalmas erdei tanösvényre mentünk, átkeltünk Európa legnagyobb erdei függőhídján is. A hosszú túra után cinkeetetőt készítettünk. A vacsora után Andi néni bibliai növényekről készített számunkra feladatokat, majd Melinda néni kérdéseket tett fel Katalinpuszta élővilágáról, ezután az estét közösségi játékokkal folytattuk. Ági néni megtanított bennünket makaózni, amit aztán szabadidőnkben sokszor gyakoroltunk. Szerettünk volna tábortüzet gyújtani, de sajnos nem találtunk gyufát, helyette a szobánkban „pizsama partit”tartottunk. Az utolsó napon pakolás és rendrakás után parkvasutazni indultunk. Sajnos az egyik menet alkalmával a szerelvény kisiklott, amit a Debreceni Tv is felvett,  de komolyabb sérülés nélkül, vidáman indultunk vissza a táborhelyre. Ezután kisragadozókról hallhattunk érdekes előadást, az erdész bácsi egy Cuki nevű vadászgörénnyel lepett meg minket. Szabadidőnkben sokat számháborúztunk és ipiapacsoztunk, kihasználtuk a remek időjárást, szinte egész nap a jó levegőn voltunk.

Nagyon élveztük a 3 napot, rengeteg élménnyel, tudással gazdagodtunk, bármikor szívesen visszamennénk. Köszönjük iskolánknak a lehetőséget, a kísérő szülőknek (Putnai Zsófia, Nagyné Juhász Alexa) és a pedagógusoknak a gondoskodást.

Bándli Zsófi, Németh Tímea, Tóth Csenge 5.a osztályos tanulók.

 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

Iskolánkban a TÁMOP 31.4.C-14-2015-0254 pályázati projekt keretében június 1-én 12.00 órakor az iskolában dr. Hashimné Dobrai Annamária tart előadást az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

A rendezvényre a szülőket is szeretettel várjuk!

 Akadálymentesítés

Névnap

Szótárak

Látógató számláló:

Tanároknak

Keresés