remenyik.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Erdei kirándulás a Fehér tanyánál

E-mail Nyomtatás PDF

Szeptember 26-án szerdán délben autókkal indultunk az iskolától. A Fehér tanyánál természetszerető pedagógusok és erdészek játékos feladatokkal vártak bennünket. A közelben elhelyezett állomásokat egy térkép segítségével kerestük meg. Az első megálló témája az erdő volt, melynek során az erdei talaj összetételét és néhány fafajta tápanyagszükségletét ismerhettük meg.
A második feladat címe "Mi van a táskában?" volt. Itt azt beszéltük meg, hogy a felkészült túrázó hátizsákjában milyen nélkülözhetetlen dolgoknak kell lenniük.

A harmadik állomáson az erdő vadjait próbáltuk felismerni koponyacsontok és képek alapján.

A negyedik akadály volt a legizgalmasabb, ugyanis itt mutattak nekünk egy hatalmas , igazi vadászíjat, amelyet mi gyerekek nem is bírtunk kifeszíteni. Kisebb méretű íjjal viszont célba lőhettünk változó sikerrel.

Az ötödik, egyben utolsó állomás témája a víz volt. Sok érdekességre jöttünk rá a szórakoztató játék során.

Mire végigjártuk az akadályokat, a friss erdei levegő alaposan meghozta az étvágyunkat. Szerencsére a szervezők erre is gondoltak, és jóízű virslit főztek nekünk uzsonnára, emlékül pedig egy szarvasos sapkával és kitűzővel leptek meg bennünket . A programot tovább színesítette egy riporter megjelenése, aki kérdéseket tett fel nekünk, és kameráján rögzítette a beszélgetést. A riportot a tv2 Zöld világ című műsorában láthatjátok.

Reméljük máskor is lesz ilyen erdei játék, amelyen még több társunk részt vehet.

Kun Boglárka
Kun Csenge

További képek a képgalériában.
 

Akadálymentesítés

Névnap

Szótárak

Látógató számláló:

Tanároknak

Keresés