remenyik.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Karácsony a lovasberényi iskolában

E-mail Nyomtatás PDF

                A Reményik Sándor Református Általános Iskola történetének első karácsonyát a szünet előtti utolsó tanítási napon tartottuk. Néhány napja ott állt már az iskola folyosóján a gyönyörű karácsonyfa, hogy illatával, látványával éreztesse velünk, közeledik az ünnep. 

A gyerekek üdvözlőlapokat készítettek tanáraiknak, szüleiknek. Mindenki tele volt titkokkal, várakozással, szeretettel. Tanulóink az első órákban osztályfőnökükkel, saját osztályukban ünnepeltek, mézeskalácsot díszítettek, beszélgettek. Később a közös ünnepségre a református közösségi teremben került sor. Iskolánk első osztályos tanulói egy kedves betlehemi történettel készültek, amelyet lámpalázasan, pirosra gyúlt arcocskákkal adtak elő, az egész iskola előtt. Anett és Zsuzsi tanító nénik kis elsősei nagyon ügyesek voltak, a többi tanuló és az iskola dolgozói hatalmas tapssal köszönték meg igyekezetüket.

Itt kerültek átadásra a szépíró verseny díjai is. Hajdú Szabolcs Koppány lelkész úr, meggyújtotta a gyertyákat és a csillagszórókat a karácsonyfán, majd közös énekléssel köszöntünk el egymástól a téli szünet idejére.

 

Akadálymentesítés

Névnap

Szótárak

Látógató számláló:

Tanároknak

Keresés