remenyik.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szépen, jól, magyarul

E-mail Nyomtatás PDF


Szépíró versenyt hirdetett a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a kézírás fontosságára és a gyermekek ezen képességének pozitív megerősítésére. A verseny lebonyolítása a fejlesztő órák keretében zajlott. Az elődöntő során három kategóriában hirdettünk helyezéseket. A dobogósok jutottak a kerületi döntőbe. A versenyen a felső tagozatból kilencen, az alsóból tizennyolcan vettek részt.  


Iskolánk logopédusa arra a kérdésre is választ adott, hogy fontos-e a számítógépek világában a kézi írás?
„A gondolatok, ismeretek kézírással történő rögzítése a beszédben is résztvevő agyterületeket stimulál. A kézírás nagyobb feladat az idegrendszer számára, mint a klaviatúrával történő írás.
Nagy összeszedettséget és a koncentráció magas fokát igényli. A gyermekek írástanulása során erősödik a kéz és szem összehangolt mozgása, a téri tájékozódási képesség és a finommotorika. Felmérések bizonyítják, hogy aki kézzel ír, az többet gondolkodik és jobb az emlékezőképessége. Sajnos a tengeren túl előtérbe kerültek az írástanítást mellőző pedagógiai módszerek. Ugyanakkor már bizonyítást nyert, hogy azok a gyerekek, akik nem tanulnak meg kézzel írni, kevésbé lesznek kreatívak és gyengébb emlékezeti képességeket szereznek.
Összegezve a verseny kedvező hatásait: szükség van a szépírás fontosságára való figyelemfelhívásra. Segíteni kell a felnövekvő nemzedéket, hogy örömét lelje a gondolatok papír – ceruza alapú rögzítésében.”

Gratulálunk a versenyen résztvevő diákoknak!
                                                                                                    Kladek Anett
                                                                                                    Magyarné Várbiró Zita
                                                                                                    Schneider Istvánné

 

Akadálymentesítés

Névnap

Szótárak

Látógató számláló:

Tanároknak

Keresés